1 d’abr. 2010

UNS QUANTS ATURATS MENYS


Des que el desembre de 1989 Matt Groening donés vida als Simpson han aparegut moltes sèries imitant l'estil gamberro i trencador dels seus dibuixos animats per adults o dibuixos intel·ligents o com vulgueu dir-li. Amb els anys, els Homer i companyia van patir els seus propis clixés i limitacions, així com el desgast d'estar tants any en pantalla. D'aquí que Groening decidís crear una nova sèrie ambientada en un futur molt, realment molt llunyà, Futurama. Novament una sàtira social, però amb la diferència del context, un futur imaginari que donava més marge per fer barbaritats i no ser censurats o limitats (hem de recordar que la FOX per molt que aparenti és una cadena de dretes). I a què ve tot això? Doncs segons sembla, la cadena americana Comedy Central ha firmat 26 nous episodis, o el que és el mateix, dues temporades noves de Futurama.

Futurama es va emetre del 1999 al 2003, generant un gran seguiment i expectació, però els continus canvis d'horari a la Fox van condemnar la sèrie a la cancel·lació. A pesar dels pesars, la temporada que encara s'havia d'estrenar es va editar en DVD, les bones vendes van fer que Comedy Central comprés la sèrie i l'emetés sencera. Les bones audiències en aquest canal i les grans vendes dels DVD de la sèrie, han fet que aquest any tinguem la gran sort de poder tornar a gaudir de l'humor corrosiu de Bender i companyia.

Pels pocs (segurament molt pocs) que no controleu aquesta sèrie us en fem cinc cèntims: La revetlla d'any nou de 1999, Phillip J. Fry, un repartidor de pizzes, es queda criogenitzat accidentalment i desperta al cap de 1000 anys, quan ho fa s'adona que el món ha canviat molt, però també moltes coses segueixen igual. Després d'una preselecció laboral comença a treballar en una empresa d'entregues intergalàctiques dirigida pel seu requetetere-besnet, el professor Hubert J. Farnsworth. Allà treballarà amb uns personatges molt peculiars, el robot Bender (el millor personatge mai creat) i l'alienígena Leela, amb els que passarà mil i una aventures en les seves missions per la galàxia. Això, més caos i antropia, mala baba i molt humor són la fórmula màgica de la que per mi és la millor sèrie d'animació d'aquest gènere.