24 de març 2010

SOBRE EL TANCAMENT DE WEBS

Fricoleg 2 big

Com que a Gent Normal no som al·liens a aquest gran problema que està suposant el projecte de llei de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, en què posa en mans d'un "grup independent" una decisió com la del tancament de pàgines web que suposadament vulnerin la llei de propietat intel·lectual, volem informar-vos breument de què és tot això i de com pot repercutir sobre la llibertat d'expressió a tot l'Estat espanyol i, també, al nostre país.

La "llei Sinde" neix amb la motivació de protegir la propietat intel·lectual a internet, però el que semblava una noble causa s'està convertint en tot un escàndol que vulnera els drets fonamentals de l'individu (qui realment alimenta la xarxa, l'usuari) i la seva llibertat d'expressió i d'informació. I què diu? Doncs a grans trets que els jutges deixen de decidir si una pàgina web actua o no en contra de la legal·litat, decisió que passa a mans d'un grup suposadament independent anomenat Comissió de la Propietat Intel·lectual, format per membres del ministeri, representants de les empreses i representants dels usuaris, tot i que això últim no està del tot clar. Però el que si es por afirmar és que darrera d'aquests grups hi ha gent de la SGAE. Una vegada decidit, un jutge ratificarà (o no) la "sentència" a la que hagin arribat.

Podem veure que la repercusió pot ser catastròfica, ja que posa en dubte tot el sistema legal-democràtic que regeix els països del primer món. Si, per exemple, i sense ser massa dramàtics, en aquest blog se'ns acut parlar de veure el capítol de Lost una vegada s'ha emès als EUA i aquesta comissió "creu" que això no està bé, doncs es podria tancar el blog.

Per conèixer tota la resta de detalls jurídics-legals dels que parla aquest projecte teniu internet, però ens ha semblat interessant parlar sobre la carta que va escriure un advocat al Consell General del Poder Judicial sobre la "llei Sinde". De la mateixa manera, trobem interessant aquest breu resum gràfic que ha sortit en molts blogs on es parla sobre aquesta polèmica.

Des del GN diem: NO AL TANCAMENT DE WEBS!

Llei Sinde

1 comentari:

ZuhaitzV ha dit...

Interessant la resolució judicial que es va fer fa molt poc en favor de www.elrincondejesus.com -ara només trobareu una redirecció cap a no al tancament de webs-.

Aquí trobareu la sentència del jutge:

http://www.scribd.com/doc/28302035/Sentencia-el-rincon-de-Jesus-P2P-es-legal


Salutacions normals i no al tancament de webs.