16 de març 2010

PER ALS NOUS FANS DE LOVE OF LESBIAN

Els barcelonins Love of Lesbian amb 1999, el seu tercer treball en castellà i el cinquè de la seva trajectòria, han conquistat més adeptes dels que mai haguéssin pogut imaginar. Potser és per això, perquè part dels seus fans només els coneixen per temes com ‘Club de fans de John Boy’, que han volgut reeditar en un disc doble Maniobras de escapismo i Cuentos chinos para niños del Japón.

Han batejat al recopilatori com Maniobras en Japón i hi han inclòs un tema de la seva etapa en anglès ‘Love Song 79.899’ i també una cançó inèdita enregistrada durant la gravació de Cuentos chinos…. A més a més, per promocionar-ho, han fet un videoclip de la brutal i inmensa ‘Domingo astromántico’, una de les seves millors cançons sense dubte.

El que ara ens inquieta és el que pensaran de tot això els seus nous fans. Què els passara pel cap quan sentin que cap de les cançons de 1999 pot fer ni tan sols ombra a ‘Música para ascensores’ a ‘Mi personalidad’ o a ‘Universos infinitos’? I quan vegin que el nou videoclip no l’ha dirigit la ubiqua Lyona? I si busquen ‘Me amo’ al youtube? Pensaran que la critica ha sobrevalorat ‘1999’?

11 comentaris:

Christian ha dit...

Tot és relatiu, jo crec que a la gran majoria de gent a qui els hi agrada molt '1999' perquè no coneixien la resta, els hi seguirà agradant sentin el que sentin, perquè és amb allò amb el que els han conegut i això no els hi treurà mai ningú. Això sí, no vol dir que no adorin la resta d'àlbums, inclòs el 'This is fiction', el seu àlbum en anglès i on surt fins i tot alguna cançó del 'Maniobras...' en anglès
Visca LOL :)

OvV ha dit...

en un concert a Vic, abans de tocar una cançó del 'Maniobras de escapismo', Santi Balmes va dir (textualment): "y ahora una canción de nuestro primer disco".
Primer? i jo quan em vaig comprar el seu tercer disc (contant en nombres reals) i cantat en anglès, què passava? sóc idiota? era imaginació meva? els tres primers discos eren mentida? 'this is fictions' deixa de ser una obra mestra? i life in a cinemascope? encantat que tinguin èxit, malgrat ara hagis d'apretar-te als seus concerts, però no reneguem del passat, si us plau. i menys quan alguns fa quatre discos que els seguim!

JG ha dit...

Jo no sé fins a quin punt és realitiu Christian. Cada persona és mou en ambients diferents, però el que conec jo, el tema de LOL ha anat baixant des de Maniobras fins al 1999 d'una manera brutal... aixi que dir que "a la majoria de gent" li agrada el 1999 doncs home, que vols que et digui.
Que 1999 agrada a gent? sí, clar. Que n'hi ha moltíssima que era fan de Maniobras i creu que 1999 és dolentot? doncs també.

Jo personalment penso que el 1999 no s'aguanta per enlloc en comparació a als altres 5 discos de la banda (inclús el Cuentos Chinos, que sense ser una obra d'art tenia més cara i ulls). Però vaja, això va a gustos.

El que sí que és innegable és que als concerts de LOL que vas ara et trobes moltíssima gent que no coneix la seva etapa anterior, ergo la més brillant. I això és una mica trist sí.

Christian ha dit...

Company JG, regelleix i veuràs que en cap moment dic que a la gran majoria de gent li agrada el '1999' :)
Dic quelcom diferent ;)

JG ha dit...

cert! xD

David ha dit...

Un dia vaig comentar a un lesbià que el darrer disc no em feia el pes i que ja passava d'anar als seus concerts i no vegis com es va rebotar! Totalment d'acord amb en JG, per variar..

entre la VIDA i els SOMNIS ha dit...

jo els he conegut en època '1999' tot i que les primeres cançons que vaig sentir eren anteriors i la veritat és que em van captivar molt! no sabria dir si més que l'últim disc en aquell moment, però ara crec que si, amb permís d'alguns temes enormes del '1999' com segundo asalto, allí donde..., 1999, 2009, cuando diga ya, i potser diria totes les cançons del disc!

en contra meva diré que no tinc gaire estudiada l'època en anglès i no puc comparar-ho aquí,
però cuentos chinos i maniobras...són simplement genials!!!

theShape ha dit...

He escoltat molt de temps maniobras, em sembla un molt bon disc, cuentos chinos també m'entra molt, però aquest últim té alguna cosa molt especial. Una història al darrere que l'unifica que els anteriors no tenen. Té un plantejament, un nus i un desenllaç, i que voleu que us digui, per mi és com llegir un bon llibre una vegada i una altra.
En quant a la gent que els ha descobert ara, tenen tot el dret del mon a conèixer grups nous i a declarar-se'n fans. O és que a cas tothom ja tenia el disc de Manel des d'abans sona 9? Au va, siguem una mica més tolerants amb els que no son tan modernetes i només volen disfrutar de la bona música. I si els hi agraden els videos de la lyona, doncs tot això que tenen.

Christian ha dit...

theShape, encara segueixo buscant als comentaris i a l'article qui jutja a els que s'han fet fans amb el '1999' o qui diu res dolent contra els videos de Lyona (que a mi particularment m'agraden bastant)

Muntsa ha dit...

En cap moment s'ataca als nous fans de Love of Lesbian. Òbviament, teniu tot el dret a ser-ho.

De la mateixa manera nosaltres tenim tot el dret a criticar un disc que, segons la nostra opinió, és de menor qualitat que qualsevol dels anteriors.

Els Manel aquí no sé que hi pinten. :S

Christian ha dit...

Els Manel necessiten més promoció? xD