18 de març 2010

PEL·LÍCULES INTERACTIVESEl món del cinema i l'univers del videojoc cada vegada van més de la mà i estan cada vegada més propers. I això queda reflectit, títol rere títol, amb els nous i propers jocs, com ara l'èxit de vendes Heavy Rain o la suposada propera obra d'art de Microsoft Alan Wake, dos jocs de consola que tranquil·lament podrien semblar pel·lícules on nosaltres triem què passarà en tot moment i a quin dels diferents finals volem arribar.

A tots us sonaran títols cinematogràfics com ara Resident Evil, Street Fighter o Final Fantasy. I si no us sonen només dir-vos que són reconegudes sagues de videojocs portades al cinema (en la majoria dels casos amb bastant més pena que glòria). De fet, ja s'està parlant de noves adaptacions dels èxits de vendes Gears of War i Halo.
També existeix el pas contrari, que és fer la versió joc d'un èxit de taquilla al cinema, com és el cas de l'actual Avatar, on es va voler desenvolupar un títol a l'alçada tècnica de la seva homònima al cine, però que també va quedar en l'intent, ja que no ha complert ni de bon tros totes les expectatives posades, fins i tot, pel mateix James Cameron.
Però del que parlem avui és de dos títols que volen marcar un abans i un després en el món de l'entreteniment digital: Heavy Rain i Alan Wake.
El primer és un dels actuals èxits de vendes de Sony per la seva PlayStation 3 i és un intent de revolucionar el gènere de les "aventures gràfiques". Un 'thriller' on haurem de fer el possible per agafar a "l'assassí de l'Origami" i on podrem fer girar l'argument en qualsevol moment per arribar a tots els diferents finals que té la trama.
El segón títol és un dels projectes més ambiciosos de Microsoft per la seva Xbox 360, en el que es porta treballant gairebé tres anys. L'argument en aquest cas estarà més envoltat encara de misteris però amb un gènere semblant al del seu màxim rival, Heavy Rain. Hores i hores d'escenaris realistes, personatges enigmàtics i de proves que ens mantindran enganxats al comandament de la consola fins arribar al final.

A l'equip del GN també ens agraden els videojocs, però preferim que jutgeu vosaltres mateixos sobre aquestes dues "pel·lícules interactives", que és el gènere en què estaran englobats a partir d'ara aquest tipus de títols.

Trailer d'Alan Wake:


Trailer de Heavy Rain: