20 de març 2010

L'OPORTUNISTA: MERCAT D'INTERCANVI


No us heu preguntat mai què podeu fer amb aquest trasto? Potser us fa molta pena llençar-lo i penseu que algú encara el podria utilitzar? Doncs imagineu-vos si no només ens poguéssim desfer d'allò que no utilitzem sinó que a més a més ho poguéssim intercanviar pel que ens interessi. Sí? Això és el que ens proposen per aquest diumenge els companys de la XIC (Xarxa d'Intercanvi de Coneixements), conjuntament amb l'Assamblea Barris La Torrassa i els Joves per la Igualtat i Solidaritat (JIS). Serà el proper 21 de març de 10 a 14 hores a la Plaça Espanyola de l'Hospitalet de Llobregat. Després del 'llegir més' trobareu més informació.


El Mercat d'Intercani és una trobada al carrer que serveix per reforçar valors com són el reciclatge, la reutilització i el consum de forma conscient. Alhora que, d'aquesta manera, ens ajudem i coneixem la gent del nostre barri. Serveix per protegir-nos de la compra compulsiva de productes de consum, per reflexionar sobre el sentit de l'economia i humanitzar les relacions econòmiques i per beneficiar el medi ambient i els sectors amb menys recursos.

Us preguntareu: com funciona? Doncs és ben senzill. Les persones acorden mútuament l'intercanvi, és a dir, que no es deixen els objectes en una taula per tal que la gent agafi el que vulgui, sinó que l'intercanvi és conseqüència de la interrelació, d'un intercanvi acordat.

El Mercat d'Intercanvi està obert a tothom que vulgui intercanviar objectes que no impliquin cap mena de referència sexista o de violència.

Tot això es farà el proper 21 de març, el primer dia de primavera, de 10 del matí a 14 de la tarda a la Plaça Espanyola de l'Hospitalet de Llobregat (Metro: L5 Collblanc i L1 Sta. Eulàlia).

Per a més informació podeu consultar:
XIC (Xarxa Intercanvi Coneixements): xic@l-h.cat
Assamblea Barris La Torrassa- Collblanc i Sta. Eulàlia : abd.hospitalet@gmail.com
Punt Omnia Jis/Arrels: jisharrels@xarxa-omnia.org
Joves per la Igualtat i Solidaritat (JIS): info@joves.org