5 de març 2010

LEGION


LEGION
Director: Scott Steward
Any: 2010
Gènere: Acció/Fantasia
El bé i el mal, una de les idees infinitament explotades i apretades, un dels grans filons pels guionistes de Hollywood. La dificultat és ser original i no caure en els tòpics, però ja no estem als 80 o a principis dels 90, i les pel·lícules d'acció fantàstica de metafísica divina abusen i confien tot als efectes visuals. Legion n'és un bon exemple, idea trillada, actors de segona fila, molta ambició i poques llums, però bons efectes visuals...

Déu s'ha cansat de la humanitat, ja no estima als homes i decideix acabar amb ells, un dels seus arcàngels es revela i decideix abandonar la seva condició divina per protegir a l'ésser humà. El destí de la nostre espècie resideix en una noia embarassada i el fill que espera, si mor tot s'acaba, si sobreviu, hi haurà esperança.

Una esperança que es manté els primers 20 minuts, però que gradualment es va perdent fins a fregar moments soporífers. Tòpic rere tòpic, en cap moment sorprèn res del que passa, els personatges són clixés sense profunditat i la història comença amb força però cau a ritmes forçats fins a un final previsible i, el que és pitjor, deixa les portes obertes a una possible seqüela. Espero que la taquilla faci justícia i la pobre recaptació condemni aquesta saga.

Els afortunats intèrprets més destacables de Legion són: el vingut a menys Dennis Quaid fent el paper de Bob, el propietari d'un bar de carretera de mala mort; Paul Bettany (Wimbledon o The Da Vinci Code) com a arcàngel Miquel i Lucas Black (The Fast and the Furious: Tokyo Drift) fent de bon noi que ho dóna tot a canvi de res. La resta d'actors que completen el film són segones espases de la petita i gran pantalla, personatges per omplir i matar durant les escasses escenes d'acció.

Scott Steward dirigeix Legion, en el que és la seva segona pel·lícula rere les càmeres, prèviament té un notable currículum fent efectes especials (Sin City, Pirates of the Caribbean, Iron Man...), que de fet és per on millor parat surt el film.

Legion intenta ser una història entretinguda, busca crear moments de tensió i profunditat amb la reflexió sobre l'essència de l'ésser humà i la seva bondat, la lluita i l'esperança. No ho aconsegueix i abusa de diàlegs que no porten en lloc, poca acció i menys interès. Un despropòsit tot plegat.


Gènere: Acció/Fantasia
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2010
Duració: 100 min
Director: Scott Steward
Guió: Scott Steward i Peter Schink
Actors: Dennis Quaid, Paul Bettany, Lucas Black

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres, estava convençut que parlaríeu del gran grup català de mètal Legion! Llàstima! Tot i que la pel·li no pinta malament del tot...