21 de març 2010

JUANJO SÁEZ REFLEXIONA SOBRE ELL MATEIX


Juanjo Sáez no para i no ha parat mai. Amb voluntat de fer balanç sobre tota la seva trajectòria com a dibuixant publica un llibre sobre ell mateix. Yo. Otro libro egocentrico de Juanjo Sáez (Mondadori) és un recopilatori de tires, algunes d'elles inèdites, sobre els seus temes preferits: la modernitat, la política, la família i la seva relació amb la premsa.

Alguns el coneixereu pel divertidíssim fenòmen Arròs covat o pel llibre il·lustrat de Los Planetas, d’altres pels seus llibres sobre els modernos i sobre l’art i els més fans per aquells flyers del club Astin, aquelles tires de la Revista H o fins i tot per aquell videoclip de Ella baila sola. Del que no hi ha dubte és que Juanjo Sáez és un dibuixant que ha treballat moltíssim i el més important, sempre ha estat fidel al seu estil senzill però efectiu. Yo. Otro libro egocèntrico de Juanjo Sáez, el seu cinquè treball editorial, vol ser un recull de tot el que hem vist i tot el que no hem vist durant tots aquests anys de feina.

Fill del barri de la Sagrera de Barcelona, Juanjo Sáez ens transmet a través dels seus dibuixos inconformisme, ironia, quotidianitat però sobretot sinceritat, una sinceritat tan autèntica que emociona. No importa si el que diu no és políticament correcte, el que importa és que sota el seu punt de vista sigui veritat, per a ell el que realment val és atrevir-se a assenyalar el que ningú diu però molts pensen. Saéz ha convertit aquesta determinació en quasi una forma de vida i això li ha costat més d’un lloc de feina i més d’una demanda d’algun personatge, i sort que en aquest país hi ha llibertat d’expressió.

Sáez tornarà a publicar al novembre d’aquest any, aquest cop els guions d’Arròs Covat, la sèrie d’animació que emet TV3 però que s'ha donat a conèixer sobretot a la xarxa. També col·labora a la web El estafador, coordinada per Javi Royo, on precisament podeu veure un avançament del llibre.