31 de març 2010

CINEMA EN 3D A CASA TEVA

Fricoleg 3 big

Si has al·lucinat a les sales de cine veient Avatar o UP en tres dimensions, o si ets dels que pensen que la tecnologia 3D salvarà el món del cinema i que és el futur (o present), o si potser ets dels tecnòcrates a qui els agrada tenir totes les novetats que venen al Fnac... ja pots gaudir d'una pantalla en 3D a casa teva!

Que el cinema en tres dimensions estigui triomfant a les sales de tot el món no és cap notícia. De fet, aquest dilluns mateix s'han fet públics els ingressos de taquilla de la setmana pasada i s'ha col·locat en primera posició als EUA el nou èxit de Dreamworks How to train your Dragon, que ha arribat a superar inclús a Alice in Wonderland de Tim Burton gràcies, entre d'altres coses, a la seva emissió en 3D.

Però aquests dies ja podem trobar a les botigues els nous models de televisors que incorporen aquesta tecnologia sense haver d'anar al cinema. I està clar que no serà un caprici econòmic, però posats a comparar tampoc és tan car. Estem parlant de televisors que com a mínim valen 1500€, als quals hem d'afegir les ulleres especials, l'aparell de blu-ray adaptat i, com no, comprar les pel·lícules que es puguin reproduir en tres dimensions, que ja comencen a arribar. A més a més, aquests televisors tindran la particularitat de poder simular 3D a partir d'imatges en 2D, amb la qual cosa a priori no caldrà tenir tota la resta d'accessoris, però està clar que l'efecte és molt inferior d'aquesta manera.

Al país dels McDonald's el que comença a triomfar són els grans events amb anuncis en 3D, tal i com es va fer en la última SuperBowl, i és que les cadenes de televisió s'han volgut pujar al carro d'aquesta nova tecnologia i moltes ja comencen a tenir la seva oferta de canals en aquest nou vessant tecnològic, tal i com vol fer a Espanya Canal Satélite Digital (l'antic Canal Plus), que ja ha anunciat que emetrà el Mundial de Futbol de Sudàfrica en 3D.

Com a últim detall comentar-vos només que el gegant japonés Nintendo ha anunciat que treurà al mercat una consola portàtil amb tecnologia 3D però sense necessitat d'ulleres. Això pot ser tota una revolució, ja que pot arribar a ser incòmode l'us d'aquestes ulleres i inclús molta gent s'ha queixat de mals de cap amb un ús no gaire prolongat. Aquest proper avenç encara no s'ha mostrat, però segurament en pocs mesos tornarem a parlar del tema.

1 comentari:

HdeH ha dit...

La veritat... espero que millorin la tecnologia que utilitzen actualment. Per que es perd lluminositat i no es res que despres de dos pelicules em faci tornar al cinema nomes per que siguin en 3D..