12 de març 2010

CARTELLERA


Amb la ressaca dels Oscars a les esquenes aquest cap de setmana trobem que les exhibidores han decidit estrenar cine europeu, sorprenent? No massa. Les sales aprofiten per programar films que normalment no generen masses ingressos, però que es veuen obligades a posar per complir amb els mínims exigits i gaudir així de les subvencions i avantatges fiscals que atorga l'estat. Mentres les pel·lícules premiades als Oscars no es veuen amenaçades i segueixen ingressant euros. Tot calculat...


Desert Flower
Director: Sherry Horman
Guió: Sherry Horman
Actors: Liya Kebede, Sally Hawkins, Timothy Spall
País: Gran Bretanya/Alemanya/Austria
Argument: Una immigrant somali passa de nomada a top model per casualitat, una història basada en fets reals que reflexiona sobre el paper de la dona i la seva marginalitat a molts paisos.
Tràiler


Pájaros de Papel
Director: Emilio Aragón
Guió: Emilio Aragón, Fernando Castets
Actors: Imanol Arias, Lluis Homar, Roger Príncep, Carmen Machi
País: Espanya
Argument: Un grup d'artistes de vodevil intenta sobreviure a les inclemències d'una Espanya en post-guerra on impera la fam, les tensions i els conflices.
Tràiler


Green Zone
Director: Paul Greengrass
Guió: Paul Greengrass, Brian Helgeland
Actors: Matt Damon, Greg Kinnear, Amy Ryan, Brendan Gleeson
País: Estats Units/Gran Bretanya
Argument: Que pot fer Matt "Bourne" Damon a Bagdad l'any 2003? Buscar armes de destrucció massiva inexistents, matar espies, destapar complots i salvar la patria (un altre cop...)
Tràiler


Extraordinary Measures
Director: Tom Vaughan
Guió: Robert Nelson Jacobs
Actors: Harrison Ford, Brendan Fraser, Keri Russell, Courtney B. Vance
País: Estats Units
Argument: Un matrimoni amb dos fills que pateixen una extranya enfermetat incurable, intentaran salvar-los financiant el projecte d'un científic que busca la cura.
Tràiler


Le Concert
Director: Radu Mihaileanu
Guió: Radu Mihaileanu, Matthew Robbins i Alain-Michel Blanc
Actors: Aleksei Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov
País: França
Argument: Andrei Filipov era el director de l'orquestra rusa Bolshoi, però cau en desgràcia i passa a ser l'home de fer feines. Comèdia francesa de segones oportunitats i situacions grotesques.
Tràiler


La bomba del Liceo
Director: Carles Balagué
Guió: Carles Balagué
País: Espanya
Argument: Documental sobre la Barcelona de finals del segle XIX que mitjançant ilustres testimonis (E. Mendoza o L. Permanyer), ens relata com era realitat social i l'atentat de Santiago Salvador al Liceu, un acte anarquista contra la burgesia acomodada.
Tràiler