18 de febr. 2010

SOBRE LA LLEI DE LES ESCOMBRARIES


La tele és l'aparell més democràtic que existeix. Si no t'agrada, l'apagues.
Carlos Navarro, 'El Yoyas'.

No us preocupeu. Durant aquestes dues setmanes d'absència no ens hem perdut ni el retorn de Farmacia de Guardia, ni la nova edició de ¡Mira quién baila! ni tampoc Gran Hermano: el reencuentro. Estem pendents de tot i encara tenim temps d'obsessionar-nos per altres coses, com per exemple, la sèrie de Televisió Española, Águila Roja.

Hi ha savis, com Sergi Pàmies, que diuen que un dia veurem la mort de Belén Esteban en directe i que aquest és l'objectiu real de la fixació de Telecinco per aquesta bona dona. A aquestes alçades és quasi la única faceta seva que ens queda per veure. Com sabeu la de San Blas és la copresentadora de Sálvame i, com segurament també sabeu, és un dels fitxatges estelars de la nova edició de ¡Mira quién baila!, un concurs que bàsicament consisteix en fer ballar famosos amb ballarins professionals i, per tant, fer ressaltar la ineptitud, òbviament dels primers. L'estrena va ser dijous passat i l'actuació de la mare d'Andreíta, una de les més esperades. La vam veure molt nerviosa, en un estat que ens va recordar la nit de Cap d'Any, i no ho va fer gaire bé. Tot sovint aquesta dona ens desperta uns sentiments estranys, a cavall entre la vergonya aliena, la compassió i la simpatia. Ella sembla ser l'únic element vertader de tot el món i de totes les persones de cartró i pedra que l'envolten, i també sembla ser la única que no se n'adona. Sí, ens fa una mica de llàstima perquè no sabem fins quan Telecinco la trobarà rendible, fins quan es podran aprofitar de la seva vida i de la seva sinceritat. Esperem que la Esteban estigui preparada per aquest moment, quan tot s'ensorri i la pietat sigui un concepte inexistent.

L'altra gran estrena de la setmana va ser La última guardia l'enèssima seqüela de la cèlebre sèrie d'Antena3, Farmacia de Guardia. Va ser bastant lamentable i va aconseguir que enteguessim perquè molts dels actors que hi van participar no han treballat a cap altre lloc. Ho desconeixem però tot plegat ens va donar la sensació que s'havia fet bastant de pressa i corrents, com si la cadena hagués d'aixecar la seva audiència a tota costa.

La nostra nova obsessió és Águila Roja, una sèrie de Televisió Espanyola que ja va per la segona temporada però que per coses de la vida nosaltres hem descobert fa dos capítols. Està ambientada a l'Espanya del segle XVII i protagonitzada per David Janer (que també va sortir a Compañeros) en el paper d'Águila Roja, una mena de justicier de l'època. Com que encara anem una mica perduts no tenim molt clara la trama general, però de moment sembla que aquesta és força consistent i força original, tant que ens recorda a Assassin's Creed, un dels videojocs de moda de la Play Station 3. Águila Roja és una mena de superheroi medieval que té una doble vida, de dia és el mestre del poble i de nit, una mena de ninja-Robin Hood-Don Quijote de la Mancha que cerca als assassins de la seva dona i justícia per al seu poble. Ens agrada perquè, malgrat ser una sèrie espanyola, està força aconseguida en tots els aspectes, tant pel que fa a l'argument, com a l'ambientació o fins i tot, al treball dels actors.

Gran Hermano: el reencuentro és el darrer invent de la cadena de les deixalles, que consisteix en reunir per parelles alguns dels concursants d'antigues edicions de Gran Hermano. La condició indispensable: que hagin tingut problemes entre ells dins la casa i ara estiguin disposats a tornar-hi a entrar per solucionar-los. No us penseu que els organitzadors de GH s'han convertit en una ONG, és evident que el que es busca no és que les ferides passades es tanquin, més aviat es vol que s'obrin i sagnin com mai. És la llei de 'Can Deixalla', si no tens sang i fetge per oferir, no et volem. Ens sorprèn però, que cap dels participants de la primera edició del polèmic reality siguin presents, tot i que ens podem imaginar que el problema és que són massa normals per ser-hi.

Parlant de gent normal, dimarts Telemonegal va comptar amb la presència de Carlos Navarro, 'El Yoyas', concursant de la segona edició Gran Hermano que va ser expulsat de la casa per violent. L'entrevista en el programa de Ferran Monegal va ser l'enèssima confirmació que el sr. Yoyas és un dels personatges més interessants i sobretot intel·ligents que ha passat per la casa de Guadalix de la Sierra. És llest, molt llest, i potser per això a 'Telecirco', com ell anomena a aquesta cadena, no el volen gaire. Es podria fer un recull de frases cèlebres d'aquest home però seria tan llarg que hi seriem fins la setmana vinent, de totes d'elles ens quedem amb la que encapçala aquest post.

2 comentaris:

Míriam Gómez ha dit...

m'encanta Muntsa!, estic especialment d'acord amb lo de GH el reencuentro, de fet, cada cop que ho veig de zaping no m'empano de res!, és increïble el que es poden arribar a inventar...

JG ha dit...

Fan de Gran Hermano el Reencuentro. Història de la tele, sens dubte.