21 de febr. 2010

SOLIDARITAT MUSICAL A L'ESPAI JOVE DE LA FONTANA

Divendres nit a l'Espai Jove de la Fontana vam poder gaudir d'un concert solidari organitzat pel col·lectiu 1 de marc, sota l'eslògan tod@s bailamos. Una nit divertida, entretinguda i diferent per apropar-nos una mica més a la igualtat, el reconeixement, la fi de la discriminació. Música per canviar el món, música per unir a la gent.

En un ambient festiu bandes com Wagner Pa, Asanf, Confu-sion o Hip-hop Labs es van reivindicar i ens van oferir un bon espectacle, però el grup que realment ens va impressionar va ser JackTürbo.

Fugint de la música d'arrels amb ritmes ballables i festius, JackTürbo ens va sorprendre gratament amb el seu directe incisiu i potent. Cap allò de l'una de la nit, Norton Mars, Carles Molet i Ismael Garcia van sortir a l'escenari per colpejar-nos amb el seu rock dur, contundent i addictiu, The Beat en dona fe, curta i intensa. Tot seguit una mica de crítica amb Gobiernos Calaveras i Crash ens enganxaven. Van seguir amb En la distancia, Crisis i Devon, una bogeria.

Quan tot just entràvem en l'univers de JackTürbo el show va parar i l'organització va decidir que el concert s'acabava. Sense cap tipus d'elegància o respecte per la banda van sortir a l'escenari per anunciar que havien de plegar i agrair l'assistència, males maneres. Més si tenim en compte que haurien d'haver tocat força abans i que la banda anterior es va allargar.

A pesar dels pesars, JackTürbo ens va regalar dues cançons més, Speed Boy i Plastika, tancant així una actuació retallada però que ens avisa de la realitat d'aquesta banda que donarà molt a parlar, tenen tot el potencial i l'energia per fer coses grans. Molta atenció amb JackTürbo.