26 de febr. 2010

CRAZY HEART


CRAZY HEART
Director: Scott Cooper
Any: 2009
Gènere: Drama/Romàntica
Començarem amb un tòpic, els Oscars s'apropen i amb ells arriben als cinemes les pel·lícula nominades. El gran Jeff Bridges nominat a millor actor per la seva interpretació de Bad Blake, protagonitza una història de vicis i fracassos amb un vel de sucre. Bona però fàcil, coixa en originalitat i previsible.

Bad Blake és un cantant de country en hores baixes, l'èxit de joventut s'ha anat apagant, els problemes amb l'alcohol i una vida sentimental des-estructurada acompanyen a Jeff Bridges en una peregrinació cap al retrobament amb si mateix.

La interpretació de Jeff Bridges és magnífica, però això tampoc ens sorprèn si tenim en compte els seus grans papers, The Fisher King (1991), The Faboulous Baker Boys (1989), TRON (1982) o la magistral The Big Lebowsky (1998). Aquest notable actor sempre omple la pantalla i assegura que almenys el seu paper serà bo.

Crazy Heart és una adaptació del llibre homònim de Thomas Cobb, tot un best seller a Estats Units, motiu que va portar al director debutant Scott Cooper a portar-la a la gran pantalla.

L'argument no és massa innovador, de fet si la comparem amb l'última gran pel·lícula de perdedors, la genial The Wrestler d'Aronofsky, perd per un KO al primer round. L'evolució del personatge és previsible, però el carisma de Bridges salva novament un guió més.

A nivell tècnic estem davant d'una pel·lícula feta amb cura, estèticament molt correcte i amb un repartiment de qualitat, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell o Robert Duvall aporten el millor valor d'aquest film, les seves interpretacions. No hi ha massa més a destacar, com ja hem dit és un film previsible i tou, tota la trama té un tuf a sacarina, no arriba a trencar les barreres emocionals i es queda en una història de superació personal més amb la típica moralina de mai és tard.

Farà falta veure si el proper 7 de març Bridges guanya l'Oscar en el que és la seva cinquena nominació i es treu aquesta espina de sobre. A part d'això Crazy Heart no haurà servit per massa més.


Gènere: Drama/Romàntica
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2009
Duració: 112 min
Director: Scott Cooper
Guió: Scott Cooper i Thomas Cobb
Actors: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Colin Farell,
Robert Duvall

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa