25 de febr. 2010

CINE CONTEMPORANI INÈDIT

En major o menor mesura a tots ens agrada el cinema de crispetes, però a vegades fa falta donar un cop d'ull més enllà. Això és el que ens proposen des de 100.000 RETINAS, una associació cultural que aposta pel cinema en versió original, oferint alternatives amb una programació estable i diferent.

Un dels projectes de 100.000 RETINAS és el programa d'exhibició CineAmbigú. Aquesta iniciativa funciona des de fa deu anys i té com a objectiu apropar-nos a pel·lícules sense distribució comercial, llargmetratges que no s'han projectat al nostre país per no tenir cabuda al mercat o pel seu desconeixement. Tota una oportunitat per descobrir nous autors i tendències cinematogràfiques.

Cada dimarts en dues sessions (20:30h o 22:30h) podeu gaudir del bon cinema contemporani de CineAmbigú a la sala Verdi Park de Gràcia.

Programació CineAmbigú de Març:

Dimarts 2 - Go get some Rosemary
Dimarts 9 - Morphia
Dimarts 16 - The american astronaut
Dimarts 23 - Stille Sehnsucht
Dimarts 30 - À l'Ouest de Pluton

Últimament sentim massa a parlar de que si el cine ha de ser en català, en valencià o en finlandès. El cinema (em sap greu pels professionals del doblatge) com les sèries, per gaudir-los bé s'haurien de veure en versió original, la traducció mata (en la gran majoria de casos) la intencionalitat i el missatge interpretatiu de l'actor. Veure cine en VO és una qüestió de re-educació i canvi d'hàbits, a part de la gran riquesa que aporta. Així que animeu-vos i proveu a sortir del circuit de les majors.