18 de gen. 2010

TOP-5 FEINES DE BETH RODERGAS


Crisi, crisi i més crisi. Sí, amics normals, aquesta és la paraula de moda i sembla que no hi hagi manera de treure-la de boca de tothom. No és que només sigui a totes les converses sinó que a sobre que la patim, la patim molt. Quants amics s’han quedat sense feina? Quantes empreses han tancat paradeta deixant a gent al carrer? No les hem comptat, però el fet és que més de mig milió de catalans (principatins) estan a l’atur. Però entremig de tots aquests mesos d’ombra sobresurt una figura que no només no ha patit la crisi sinó que ha multiplicat les seves ocupacions (tot i no tenir-ne cap de definida). Una persona que encarna a la perfecció el sentit de les paraules “intrusisme” i “laboral”, una figura petita i de cap gran. És un ocell? És una avió? No, és Beth Rodergas, una dona que va als platós de televisió amb un gosset entre mans

5- Maulet

Una noia amb rastes, de Súria, i a Operación Triunfo? Visca! Ja tenim centenars de rumors sobre la seva vida i miracles. “A mi m’han dit que”, “jo tinc una amic que la coneix”, “un del curro que és de Súria m’ha explicat”. L’any 2002 la Beth trobava la seva primera gran feina: entrar a Operación Triunfo, se suposa que a cantar. Només seria qüestió d’hores que sobre ella comencessin a córrer històries urbanes divertidíssimes. Que si vivia en una furgoneta amb el seu novio en plan hippie, que si la seva era una família terratinent de Súria que movia tot el cotarro del poble o la que ens va fer més gràcia, Beth era Maulet. Desconeixem si la Beth es dedicava professionalment a la crema de contenidors, a la fabricació de còctels molotov casolans i la realització de botifarrades a la Plaça Major de Súria. El fet és que, pel que sembla, tot era menys emocionant i cantava a una orquestra. Quin fiascu.

4- Representant d’Espanya a Eurovisió

Com que Espanya és un Estat on no hi ha gaires cantants professionals (segurament només un a cada cantonada), la gent de GestMusic es va inventar un programa on un dels guanyadors anava a Eurovisió. La primera incursió de Beth Rodergas al món de l’intrusisme laboral va arribar l’any 2003, quan va representar a Espanya a Eurovisió, va ser amb la cançó “Dime”, on al videoclip se la veia a ella volant per Barcelona i ensenyant melic. La seva actuació no va ser precisament antològica -va quedar vuitena- i els Maulets de Súria es van enfadar molt perquè esperaven que a mitja cançó tragués una pancarta pro-presos. En fi, aquell seria el seu gran moment dins el món musical fins que Jofre Bardagí (un altre dels nostres déus) la va rescatar per cantar una cançó del Barça. Tot i això, la Beth té fins a tres discos publicats, desconeixem si se’ls ha comprat algú.3- Actriu

Resulta que això de la música molava però no donava prou. La Beth va ampliar horitzons i va decidir tornar a putejar a un gremi, en aquest cas els de les actrius. Ara ja no canta, ara la noia fa d’actriu. Almenys la wikipedia diu que va estudiar teatre musical, ja és algo. El fet és que als papers que li hem vist, musicals el que es diu musicals, no són. Perquè la Beth no va començar precisament a teatres amateurs catalans, sinó que incomprensiblement va debutar a tot un Teatre Borràs de Barcelona amb Pels Pèls, dirigida ni més ni menys que per Abel Folk i amb companys de repartiment com Enric Majó o Eduard Farelo. No sabem si ho feia bé o no, però el fet és que va ser substituïda al cap d’uns mesos per la Laura Guiteras. No satisfeta amb aquesta experiència, després va fer un Tirant lo Blanc... de Calixto Bieito. Toma! Ah, i com podiem oblidar-ho?, també va actuar a la magnífica sèrie d’Antena 3, La Lola

2- Presentadora

Una de les professions amb més crisi i on més professionals qualificats han acabat a l’atur és la de periodista. Però això la Beth Rodergas s’ho passa pel forro. Periodistes a l’atur? Doncs ella presentadora de la tele. Actualment la veiem no a un, a dos programes! Ja fa quatre temporades que presenta el Temps de Neu del 33, ella, tota un experta en el món de la comunicació i l’esquí. La seva feina consta, bàsicament, en sortir tota mona a una pista d’esquí amb gorret i bufanda i fer stand-ups de 30 segons per donar pas als vídeos. Desconeixem si s’escriu els guions del programa (noti's la ironia) deixant així a diversos guionistes sense feina. L’altre gran incursió de la Beth al món del periodisme és al programa de TV3, Buscant la Trinca. Imaginem que aquí l’endoll directe són els directors de GestMusic, ara de bolos per la tele catalana fent un programa de qualitat més que discutible. A banda de presentar dos programes, també va treballar com a col·laboradora a El Club. Tots ells de TV3, casualitat?
1- Musa de la Generalitat

No hi ha res com tenir padrins. Sinó que algú ens expliqui què fa aquesta noia fent els anuncis del 012 de la Generalitat. Aquest és un país de muses, recordem l’época de l’Asha Miró (quantes vegades vam sentir la ditxosa historieta d’ella a l’Índia?) o la Judit Mascó (una model presentant el programa dels 25 anys de TV3? WTF?). Cada govern té una musa, una noia per tot, un model a seguir. I el que ens ha tocat ara és la Beth Rodergas. Acabant de putejar a un últim sector, el dels professionals del món de la publicitat per aparèixer cada dos per tres al nostre televisor amb anuncis institucionals. No haurien de ser, aquests, de concurs públic? Per què la Beth? Quins són els seus mèrits? Ho desconeixem i ens és bastant igual, però el fet és que aquesta noia ha caigut en gràcia i surt a tot arreu sense tenir una professió definida, i això fa certa ràbia. En fi, que des d’aquest humil bloc demanem que la propera mussa catalana torni a ser la Núria Feliu, que com a mínim feia moltíssima gràcia. Ara la pregunta que ens fem és: on posarà la propera mirada la Beth? Davantera titular del primer equip del Barça? Directora de La Caixa? Es buscarà un novio que toqui la guitarra amb els Manel? Tota una incògnita. Persones amb contracte laboral, estigueu alerta, la Beth pot prendre-us la feina en qualsevol moment.

12 comentaris:

Marc ha dit...

collons,
aquesta mossa deu tenir un endoll trifàsic...apareix de cop a l'espai audiovisual menys esperat...:S

Lluís Huedo ha dit...

A mí em sembla que directament serà presidenta del govern, s'ho mereix.
I si vol més intrusisme, que es passi a puta.

Anònim ha dit...

D'acord. Ara trobar feina s'en diu prendre la feina a d'altres. Mirat així es veritat però si es així tothom ho fa. Tu també. I jo.
Si del que et queixes es de la varietat de camps en que la noia esta, es ben normal. No es la primera ni l'ultima que canvia de feina perquè actualment, no se si te n'has adonat, la gent canvia de feina al llarg de la seva vida.
Si t'ha pres alguna feina i n'estàs ressentida potser es que estava mes preparada per tu per fer-ho o potser es per endolls... de totes maneres això es la competència laboral.

Jo, es que n'estic enamorat...

Felicitats pel blog. De veritat. Sóc lector diari.

Anònim ha dit...

no deixeu de fer-ho això de criticar per la face, que de revistetes de musica i culturetes ja n'estic fart.

Anònim ha dit...

Ara en sèrio, alguna font ben informada ens pot confirmar això del rollo amb el guitarra de Manel? Proposo un nou top 5: nòvios i exnòvios de la Beth!

Aleix Cabarrocas ha dit...

Asha Miró mereix ser fuetejada

Anònim ha dit...

Lo del Padilla i la Beth està confirmadissim, no es que hi hagi o no fonts, és que se'ls ha vist moltes vegades.

I us heu deixat un darrer curro: El de Chupa-chup. Heu vist el cabolo que es marca la tia?

yuri ha dit...

M'heu alegrat el matí, moltes gràcies! :)

Muntsa ha dit...

Sort q a la gent no li agraden les informacions sobre el cor...XDDD

Maite ha dit...

Quina mala llet,no? la persona que ha escrit això de les feines de la Beth, no l'havia llegit fins ara. A mi m'encanta la Beth i sobretot a l'últim disc, la cançó Terra Trencada és preciosa.
Em sap greu per aquest o aquesta JG que signa tanta frustració mal païda, deu ser molt infeliç.

Anònim ha dit...

**Ostres... que tard que descobreixo aquest bloc!!!**

I ara el Padilla amb qui està? Perquè no li va deixar el nivell gaire alt, sortir amb aquesta, no? xD

A mi quan estava a OT m'agradava, bé, continua agradant-me com canta i la música que fa, però sí que estic d'acord en que està guanyant molts calers i prenent la feina a professionals i gent amb estudis, a més, que de presentadora i d'actriu no és que ho faci gaire bé, ho dic amb coneixement de causa. Ara, que la "culpa" també és dels que li ofereixen les feines, no? Que de càstings en poden fer i escollir gent bona, si volen!

Personalment, em cau força malament. Me la vaig trobar un cop en una botiga de Xinos de prop de Camp de l'Arpa (on visc, i crec que ella vivia abans) i la tia es va fotre a discutir amb els de la botiga perquè no li deixaven entrar el famós gos aquest que dieu. I de retruc, no sé com, també es va acabar discutint amb mon pare. Jo em vaig limitar a escoltar, i sicerament, la vaig trobar bastant borde.

Tot i així, coincideixo que el post té una mica de mala llet... A mi em sembla molt bufona, molt escanyolida, però de cara és maca!

Anònim ha dit...

jojojojo k bo!!! totalment d'acord!!!
FELICITATS!!!! jojojojo