25 de gen. 2010

Orange Bicycle: drogues sexe i rock and roll als 70's


Orange Bicycle
Orange Bicycle
Any: 1970
Discogràfica: EMI


Les Belles Glòries retrocedeixen en el temps i fan parada i fonda al Regne Unit l'any 1970 per escoltar la resposta britànica a la psicodèlia dels Beach Boys. Els Orange Bicycle van ser un grup de vida breu, discografia encara més breu, però d'una qualitat indubtable que els ha permès ser com una de les millors referències d'aquest estil musical poc comú a les terres d'Isabel II. Pugem a la bicicleta i fem un tomb després de dinar una truita de monguis.

Un àlbum de versions
L'únic àlbum dels Orange Bicycle destaca perquè només hi ha tres composicions pròpies, la resta són versions d'altres cantants. Així ens trobem a Elton John o Bob Dylan, entre altres, però en una nova dimensió. Així, LP comença amb 'Lady Samantha', una versió del cantant de les perruques (aquests anys encara no en portava, per això) i les ulleres, que no desmereix en res a l'original, fins i tot es pot dir que la supera. Seguim amb 'Country Comford', una nova versió d'Elton John amb un toquet de psicodèlia (és al tercer àlbum de 1970 que apareix la cançó, després del Tombleweed Connection del mateix John i del Gasoline Alley de Rod Steward). Fins a la tercera peça no ens trobarem una composició pròpia, i la veritat és que no desmereix en res als dos monstres que la precedeixen. L'àlbum continua avançant i va deixant caure versions, totes elles amb una forta presència del piano (com a tota la psicodèlia) però amb unes melodies que l'acosten al pop psicodèlic del Sgt Peppers del Beatles (salvant les distàncies, ja que per començar aquest no és un disc conceptual). S'ha de fer notar la gran producció que hi ha darrera del treball dels Orange Bicycle, que va fer un tal John Peel.

Sanseacabó
Tot i haver fet un disc de debut més que notable, d'haver tocat en algun que altre festival, els Orange Bicycle no van arribar gaire més lluny i l'any 1971 van separar-se. Tot i això, van deixar-nos aquest fantàstic àlbum i un bon grapat de singles (recordem que el concepte LP a l'època no estava gaire desenvolupat i que molts eren recopilacions de senzills). Tot i això, aquest àlbum es pot considerar com la perfecta resposta britànica al Pet Sounds dels Beach Boys juntament amb el Sgt. Peppers dels Beatles.