12 de gen. 2010

NOVES CONFIRMACIONS DEL PRIMAVERA


Dia de confirmacions a Can Primavera: setze grups s'han afegit al cartell que hi havia fins ara. Tanda estranya, molt déjà vu del 2008, però també amb molt bones bandes.
No fa ni un mes i una setmana que es va celebrar el Primavera Club i només sis dies abans es confirmaven els darrers noms pel Primavera Sound d'aquest any, amb un cartell tan curiós com excepcional. Enguany el festival més respectat (per qualitat i innovació) celebra 10 anys i els seus orgranitzadors s'han proposat que això de l'aniversari no només sigui un dir sinó que han decidit apostar per un cartell que inclou noms tant dispars com l'espectacle “Camarón, La Leyenda Del Tiempo”, Lee "Scratch" Perry, Orbital, Panda Bear, Pavement, Pixies, Superchunk o Wire. Tot plegat un don't look back general als 90, desvariejament musical, i autotributs (recordem l'enquesta i els grups derivats). A banda, també s'hi han afegit grups de nova fornada com The XX, Japandroids, Ganglians o The Antlers.

Però no només el cartell desvetllat fins ara feia presagiar una bona tanda de confirmacions. El seu canal habitual, el forum de la seva web, que és com un baròmetre que indica si el festival anairà bé o no, l'ambient a dia d'avui és eufòric i els internautes no paren de demostrar lo contents que estan amb els grups que van fitxant. Aquest 2010 van forts i això no és cap novetat, més ben dit, no descobrim la sopa d'all dient-ho. La prova? S'han doblat les vendes d'abonaments respecte l'any passat per aquestes dates.

A la una del migdia han penjat el primer youtube (així és com anuncien les bandes). És The Psychic Paramount, un grup d'excomponents de Laddio Bolocko, que comparen amb els japonesos Acid Mothers Temple, amb Boredoms, amb High Rise o amb els americans Lightning Bolt. Acte seguit Atlas Sound ha reaparegut a les confirmacions del PS: Bradford Cox tornarà a Barcelona, un fet cada cop més habitual. Polvo també repetiran. Segurament és la gran confirmació del dia, i és que després dels moviments estranys del Tanned Tin, quedant-se orfes a Madrid i del disc que han signat aquest any, era de calaix que havien de passar per casa nostra; encara que no us enganyaré, per mi podrien venir cada dia i tocar un disc diferent. Una altra confirmació que també semblava evident és la dels Real Estate, i és que aquest darrer 2009 els hem sentit molt a anomenar (com els Ducktails), i no només de nom, ja que al fil musical de les sales on es va celebrar el Primavera Club sonava amb insistència el seu "Fake Blues". Seguint amb repeticions trobem a Standstill, que va tancar la present edició del PC acomiadant-se de l'actual posada en directe i presentant-ne la nova, i és que al Primavera Sound podrem veure el seu nou espectacle, una bona manera de tancar el cercle.


Polvo

La part més mainstream de l'indy-rock nord-americà també tindrà el seu espai al Primavera Sound d'enguany i és que Spoon tornen a Barcelona per presentar disc. Una metrelleta de hits que faran les delícies del public que busqui música més accessible, com amb The Big Pink una banda molt hypejada per Pitchfork tot el darrer any. Uns altres que també presentaran disc són els històrics The Clean. Els de Nova Zelanda, amb més de trenta anys a la carretera, portaran fins al Fòrum el seu nou àlbum: Mister Pop. Més desconeguts són els Cold Cave, electrònics també avalats per Pitchfork i Liquid Liquid, banda de NYC que va tornar fa dos anys als escenaris després de més de 15 anys d'inactivitat. Uns altres novaiorquesos que estan convocats són UI, un grup que a grans tres podríem dir que és el punt mig entre Joan Of Arc i Don Caballero. Molt arties ells.
Seguint amb les repeticions del 2008, Shellac tornaran a casa i és que a part de ser un dels preferits de l'organització, també ho són del seu públic, qui els va votar en les enquestes de la web del Primavera. Fuck Buttons també tornen, després de pocs mesos i esperem que el seu directe s'aproximi més al que varen fer al Fòrum i no al de l'Apolo. Uns altres: Health. Van estar al 2008 però a més a més a aquest Primavera Club han tocat dos cops a Barcelona i dos cops a Madrid. No Age també han estat aquí, a un Club i a un Sound, però no se'ls ha vist tant recentment, a part que des de llavors tenen material nou i és xaxi piruli.


Shellac

I quan ja tot el peix semblava venut, s'ha confirmat Yeasayer, el que sembla està cridat a ser el nou grup de moda, si més no, estan fent tots els esforços al seu nou disc (tant mediàtics, com pictòrics com compositius) per ser tant arties de culte rítmics i moderns com per aconseguir-ho.