27 de gen. 2010

L'OPORTUNISTA: FOR FREE BARCELONA

Cansats de la crisi? De menjar arròs? De pujar el cim del mes de gener? De la pujada de preus de l'any nou? Comencem l'any més escurats que mai, però això no ens ha de treure el somriure ni molt menys les ganes de passar-ho bé i de sortir, però encara que sigui sense diners? Doncs sí! Això és possible gràcies a forfree.cat. Després del 'llegir més' us expliquem.

Sota el lema "Qui va dir que a Barcelona només pots passar-ho bé amb la cartera ben plena?", aquest web ens demostra el contrari. Barcelona ofereix una activitat cultural incessant i sovint gratuïta, encara que a vegades passi desapercebuda. En deu categories d'activitats, forfree.cat recull tot el que passa a la nostra ciutat a diari i de forma gratuïta: exposicions, projeccions, teatre, dansa, llibres, conferències, cursos, seminaris i un llarg etcètera.

A més a més tenen un apartat que engloba un seguit de propostes per menys de 5 euros. Si planifiques una escapada de Barcelona o vius a les províncies de Girona, Lleida o Tarragona, en la secció "Catalunya for free", el web et proposa una selecció dels esdeveniments gratuïts de la setmana a tot el país.

Aquesta és una iniciativa que vol demostrar que la cultura i l'oci "no tenen preu" i estimular noves formes de participació en temps difícils. Es tracta d'un projecte que va començar a la ciutat d'Atenes el setembre de 2008. D'aquí el logotip, el cranc: "Portar crancs a les butxaques" és una expressió popular grega que vol dir que no et va gastar per gastar. Una iniciativa que des de Gent Normal trobem d'allò més interessant.