9 de gen. 2010

LES TROYANES

Seguim amb les recomanacions de teatre. Aquesta en particular és ben personal. L’associació sociocultural de l'Esfera, associació de la qual formo part des dels 16 anys, com a persona normal i de barri que sóc, representa un any més una obra de teatre. Aquest any l’obra escollida és Les Troyanes, la clàssica tragèdia grega d'Eurípides. L’obra es representarà els propers dies 9, 10, 16 i 17 de gener a l’Auditori de Les Corts, al Carrer Masferrer i Bosch número 33. Els dissabtes la representació tindrà lloc a les 21h i els diumenges a les 18.30h. Després del llegir més trobareu més informació sobre l’esdeveniment, ja que es tracta d'una obra especialment recomanada per a tots aquells amants de les tragèdies gregues, de les pelis de romans dels diumenges, pels que vau plorar amb Troya o us vau emocionar amb 300, i no precisament pels músculs dels guerrers...


Les Troyanes és un cant ple de dramatisme a les conseqüències de la guerra. En l'obra original destaca sobretot la crueltat dels vencedors que no tenen pietat amb els vençuts, ni respecte als déus, ni tan sols consideració amb els nens. Aquesta és una obra desgarrada, que explica la por i el pànic dels que ho han perdut tot, dels que ja no els hi queda res. Marits morts, nens que segueixen el mateix destí i un feix de dones nobles que es veuen reduïdes a ser esclaves dels que han acabat amb la seva història, esborrat el seu nom i matat a les seves famílies.

Eurípides, autor de l’obra, dramaturg i filòsof, se separa obertament, com en altres obres, de la concepció dels déus de la seva època, duent la seva reflexió molt més enllà.