22 de gen. 2010

KARMELE EXPULSADA DE LA PRESELECCIÓ D'EUROVISIÓ


Aquest és el titular del dia: Karmele Marchante ha estat expulsada de la preselecció de representats d'Eurovisió per, segons Televisió Espanyola, no complir amb totes les bases del concurs. Per l'equip de Gent Normal és un dia de dol. Per nosaltres que la patriota catalana Karmele anés a Eurovisió s'havia convertit en un assumpte personal. És una llàstima que la televisió pública d'aquest país elimini a la candidata més votada fins ara i no deixi demostrar per segon cop que a més de ser un Estat de toros i flamenques poden també ser un Estat divertit.

No se n'adonen i és un fet, Eurovisió és un festival passat de moda. La seva època daurada van ser els anys 60 i 70, moment en què el festival era seguit amb autèntic fervor per l'audiència de cadascun dels països representats. Avui en dia però, és un esdeveniment demodé i queco que no ha evolucionat amb la resta dels espais televisius de l'Europa occidental. En canvi, a l'Europa de l'Est és tota una altra història, allà encara és un show televisiu important i seriós, ja que hi participen fa relativament pocs anys i hi posen més il·lusió.

Al nostre Estat, el Festival va tenir un resorgiment amb la incursió dels concursants d'OT durant un parell o tres d'edicions i fa dos anys amb la candidatura de Chiquiliquatre, un freak producte del Terrat. Tot i això, el seguiment d'Eurovisió és més aviat pobre i només augmenta quan entre els candidats hi ha alguna cosa excepcional. A la resta d'Europa Occidental cada cop és més habitual enviar-hi algun intèrpret una mica especial, a més de l'exemple de Chiquiliquatre, trobem els Lordi finlandesos l'any 2006 o a Dustin The Turkey, representant d'Irlanda el 2008.

Amb aquests precedents, enviar-hi algú com Karmele Marchante era garantia d'audiència segura. A més, ens donava aquell toc modern i progressista dels països de l'Europa del Nord que passen del Festival i aposten per un show freak abans que per un show passat de moda. Però un cop més, s'ha demostrat que la televisió pública espanyola està més aprop de Bulgaria que de Finlàndia. Està clar que ara la representant serà l'avorrida i passada de moda Coral, la mateixa que ho va intentar l'edició de Chiquiliquatre i va quedar fora. Quina decepció i quina poca vista.

5 comentaris:

Arnau ha dit...

i jo em pregunto... no la podien expulsar abans de seleccionar-la? tot és força cutre...

JG ha dit...

Sí, Arnau, però precisament aquest al·le a cutre que té tot plegat era, almenys per mi, el que hem feia gràcia del fet que aquesta pajara participés a Eurovisió

Míriam Gómez ha dit...

montse no ploris!! :P

Muntsa ha dit...

Home, l'han expulsat després per dissimular una mica tot l'embolic. Estava clar que TVE no volia que Karmele anés a Eurovisió...

mir* ha dit...

Dia de dol per la Karmele! Quina llàstima! :(