31 de gen. 2010

THE HILTON BROTHERS: LA RESURRECCIÓ DE WARHOL

Més coneguts que les estrelles de vodevil siameses dels anys 30, amb més prestigi que el blogger més sensacionalista dels Estats Units, però amb menys 0 al compte corrent que les famoses hereves d'un imperi hoteler. Ni les Hilton Sisters, ni Pérez Hilton ni Paris i Nicky Hilton poden fer ombra a The Hilton Brothers, pseudònim sota el qual s'amaguen Christopher Makos i Paul Solberg, que porten l'esperit d'Andy Warhol a l'Espai Cultural Caja Madrid.

Fins el 29 de març podeu acostar-vos a l'espai cultural de la plaça Catalunya per descobrir "Mistaken Identity", una mostra que reflexiona sobre la vida com a art i l'art com a forma de vida i sobre la part més banal, però alhora profunda de la bellesa. I ho fa des del particular punt de vista d'aquesta societat artística novaiorquesa, que barreja ingenuïtat i cinisme a parts iguals, condimentat amb una perspectiva molt pop. I és que no es pot oblidar que Makos va treballar amb Warhol i va ser col·laborador de Man Ray, influències innegables en l'obra dels Hilton.

Exposen per primera vegada a Barcelona i ho fan amb una col·lecció de 65 fotografies recollides en els seus viatges per tot el món, que passades pel seu prisma són reconstruïdes fins que les ubicacions es fonen i es converteixen en pinzellades estètiques al servei de la filosofia de vida, del gust i de la cultura americana de The Hilton Brothers.

La mostra de l'Espai Cultural Caja Madrid vol ser una retrospectiva de l'obra d'aquests dos "germans siamesos" des dels inicis de la seva trajectòria com a artistes individuals fins als seus treballs actuals, on les seves dues identitats es fusionen en una de sola. I és que aquesta parella amb nom de grup de rock adolescent, volen fer reflexionar l'espectador sobre l'art complex i banal del segle XXI, però ho fan sense grans pretensions.

El seu art, asseguren, no és una forma de crítica política, sinó que senzillament respon al desig de produir objectes que responguin al concepte tradicional del que es reconeix com a bonic. "La nostra vida és el nostre art i ens agrada divertir-nos amb la nostra identitat tant com divertir als altres".

Una oportunitat de luxe per veure l'obra d'uns dels màxims exponents de la cultura pop del segle XXI. Autenticitat 100%.