27 de gen. 2010

DEMÀ COMENÇA EL TANNED TIN, TOTS CAP A CASTELLÓ!


Demà dijous 28 de gener comença el Tanned Tin, una de les cites indiespensables. Farem cinc cèntims del la present edició, n'explicarem les claus i el recorregut que la porta fins aquí. Tot això i més, escrit en singular.

La història d'aquest any del festival d'Acuarela és dura i per desgràcia normal. Aquest estiu s'anunciava un canvi d'ubicació. El festival deixaria Castelló per problemes amb l'administració local on ofegats dins d'una ratonera no els quedava més remei que abandonar la que havia estat la seva seu els darrers anys. En saber-se, diverses localitats espanyoles se'n varen fer ressò presentant la seva candidatura per ser-ne les anfitriones. Ja a les acaballes del malson, cap al setembre, la organització va posar una data i semblava que ja tenien alguna cosa ben encaminat, de fet, el col·lectiu Laika de Valladolid va fer molts números per ser la ciutat pubilla del Tanned Tin, però no.
Tals problemes han resultat en què els grups que foren contractats per les dates originals del festival veien com es queia el festival, resorgint-ne a mode de presentació oficial del Tanned Tin a Barcelona i Madrid. Va sortir tot molt bé, no ho negarem, però vist en fred, és un despropòsit per a la organització, ja que finalment el festival es va traslladar (sense sortir-ne) a Castelló, agafant les dates del 28 al 31 de gener.

Vull alabar l'inteligència i capacitat negociadora del responsable del tema per part de l'ajuntament de Castelló. Per inútil.

Això ens duu altre cop al Teatre de Castelló, a les seves tasques i a la bonica entrada i plaça del teatre, un autèntic centre de negocis on es debat i es posiciona tot. Tant tot que res. Potser es per allò de "más vale malo conocido que bueno por conocer", però ens n'alegrem profundament. Què cony, en poc més de dues hores ens plantem allà, no com a Valladolid!


Amb tot aquest embolic, el cartell s'ha anat anunciant poc a poc i tard, de manera que al desembre varem descobrir la totalitat que el conforma. Ara, però, també en sabem l'horari:

- Dijous 28:

Teatre Principal 20:00 MCENROE 20:40 LACROSSE 21:20 DAVID THOMAS BROUGHTON 21:55 ARBOREA 22:40 DEAN&BRITTA 23:40 THE WAVE PICTURES 0:40 GIANT SAND 1:50 AIDAN MOFFAT & THE BEST-OFS

- Divendres 29:

Teatre Principal: 20:00 ECSATIC SUNSHINE 20:35 THEE, STRANDED HORSE 21:20 PICASTRO 22:10 CALLERS 22:55 LUKE HAINES 23:50 ROBIN GUTHRIE 0:50 THE THIRD EYE FOUNDATION 2:20 SLEEP WHALE

Sala Opal 13:00 JOSEF VAN WISSEM 13:35 JASON URICK 14:15 RICHARD BISHOP 15:05 homenaje a Jack Rose

- Dissabte 30:

Teatre Principal: 20:00 KRISTOFER ASTROM 20:40 SEA OF BEES 21:20 RICHARD BUCKNER 22:15 THE WOWZ 23:10 L' ALTRA 0:10 DEAN WAREHAM PLAYS GALAXIE 500 1:25 SAVAGE REPUBLIC 2:25 DD/MM/YYYY

Sala Opal 13:00 CHING CHONG SONG 13:35 JAMIE STEWART 14:25 JOE PERNICE

- Diumenge 30:

Sala Opal: 13:00 MI AND L'AU 13:40 CASTANETS 14:25 THE CLIENTELE 15:15 THE JOE K PLAN

A l'hora de parlar dels grups que el formen m'haig de disculpar o explicar ja que el meu desconeixement és gran. Res extrany, passa en cada festival. Un gruix del cartell és per descobrir, però aquí em nego a preparar un informe, em nego a estudiar què vaig a veure, em nego a descobrir-ho abans d'hora.

En festivals on hi ha actuacions simultànies en escenaris diferents és inevitable si un vol veure el que "s'ha de veure", però a festivals del tipus de Tanned Tin, no. Tot el contrari. Des de l'arribada massiva d'internet hom ja no acostuma a deixar-se sorprendre, ja no compra discos per la portada o les referències, ja no assisteix a concerts sense ni tan sols haver escoltat un parell de cançons del myspace del grup. Jo aquí m'hi nego. Vull assaborir el descobriment, sentir per primer cop els sons procedents directament de qui veig, d'algú que respira i gesticula, vull entendre no només la música sinó el tot, i tot alhora.

És per això que tot allò que no coneixia al setembre, segueixo sense conèixer-ho ara. Dilluns que ve tot haurà canviat, ja els hauré vist tots o quasi tots (un teatre comporta una abstinència alcohòlica i fumadora intrínseca que no va molt amb mi), ja hauré estat desvirgat, però ara encara no, ara puc resistir i esperar "la nit ideal" per desvirgar-me amb cada un d'ells.

Recomano efervescentment que tothom qui pugui ho faci. Tant, que no posaré cap myspace de cap grup en tot el post.

Tota la informació pràcitca i entrades a: http://www.tannedtin.com/

4 comentaris:

quique ha dit...

lluis: totalment d'acord!
a mi em passa el mateix amb els grups que no conec

JG ha dit...

El comentari de "per inutil" és sublim xd

Míriam Gómez ha dit...

els waves...

Míriam Gómez ha dit...

els waves...