23 de gen. 2010

THE BAD LIEUTENANT


THE BAD LIEUTENANT
Director: Werner Herzog
Any: 2009
Gènere: Thriller policíac
Herzog dirigint a Nicolas Cage en un remake d'un dels millors thrillers dels 90? Una associació de noms i conceptes bastant rocambolesc, que no funciona amb massa brillantor.

Nicolas Cage interpreta al policia Terence McDonagh, un tipus corrupte addicte a les drogues i les apostes. Aquest és el punt de partida d'una pel·lícula entretinguda, una mica llarga (122 minuts, amb 90 pocs potser n'haguessim tingut prou) i amb unes interpretacions normals (Eva Mendes, Val Kilmer, Xzibit...), un thriller amb una trama entretinguda a l'estil Hollywood. No més.

El primer conflicte greu el trobem amb el director, Werner Herzog no ens té acostumats a dirigir aquest tipus de films, en la seva filmografia trobem una pila de documentals (el més reconegut Grizzly Man (2005)) i pel·lícules d'autor (Fitzcarraldo (1982) o Invincible (2001)), per alguna cosa se'l considera un dels pares del nou cine alemany juntament amb Fassbinder, però tot canvia.

Cap al 1992 Abel Ferrara va dirigir el que per mi és la seva millor pel·lícula, Bad Lieteunant, un thriller policíac on Harvey Keytel fa una de les seves millors interpretacions, en el paper de policia drogoaddicte, corrupte, addicte al joc i al sexe. Us sona? Tot i això el senyor Herzog afirma no haver fet cap remake, no saber qui és Ferrara ni haver vist cap pel·lícula seva. Molta tela...

Amb aquest precedent és impossible no comparar els films i veure com el remake perd per golejada, no té el mateix transfons, no tracta la misèria humana com a eix si no com a excusa de forma i el guió és un producte més de consum sense cap intencionalitat. No perdeu el temps, descarregueu o compreu el clàssic de Ferrara i que Herzog torni a fer documentals.

Així doncs, el que hagués sigut una pel·lícula més acaba sent un despropòsit justet de diumenge a la tarda. Per cert Nicolas Cage és un dels actors més sobre valorats de la història... i que es deixi patilles si-us-plau!


Gènere: Thriller policíac
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2009
Duració: 122 min
Director: Werner Herzog
Guió: William M. Finkelstein, Victor Argo
Actors: Nicolas Cage, Eva Mendes, Xzibit,
Val Kilmer, Jennifer Coolidge

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa

2 comentaris:

Georgina ha dit...

Amb aquest cartell tan estèticament horrible i amb aquesta sinopsi no l'aniria a veure ni farta de vi. Nicholas Cage fa pudor i TOTES les seves pel·lícules són dolentes, què ho fa que cada 3 mesos tingui peli nova?

Christian ha dit...

A mi Nicholas Cage m'agrada, i té papers bons, inclús en pel·lícules d'acció. Una altra cosa és que no t'agradi :)
Adaptation és un bon paper seu, i La Roca una peli entretinguda, entre d'altres...