2 de des. 2009

TOP-5 CANÇONS DEL BARÇA


Si ens aferrem a la definició estricta de la nostra web aquest post no hauria d’estranyar a ningú. A vegades anem a concerts raros i tal, sí, però hi ha una cosa que acostuma a passar per davant de tota lògica o fet cultural interessant: El Barça. Som molt del Barça i cada dimarts –o dimecres- i cada dissabte –o diumenge- el futbol acostuma a passar per sobre de tot. I sinó, ens connectem al minut a minut de l’Sport via mòbil per no perdre’ns cap gol. Com a fans absoluts del Barça, hem intentat recollir la relació que guarda el nostre club amb la música amb un top-5 per tots els gustos i obviant, també, alguns dels clàssics de la música nostrada com aquell ‘Jo sóc Barcelonista’, de la gran Guillermina Motta, Roser o Joan Manuel Serrat. Més que un club... si fins i tot la Patrícia Conde es posa samarretes del Barça!

5 – ‘Tonight Tonight’ – Smashing Pumpkins
Segurament aquest clàssic d’en Billy Corgan i companyia, quan molaven i feien discos que tenien un mínim interés, és el que més hem agafat amb pinces. Amb aquesta cançó ens declarem absolutament fans de Barça TV i els seus musicals, i no només perquè dos dels nostres col·laboradors hi treballin, que també, sinó perquè és la televisió que utilitza la música més indie de tota la graella. El nostre particular homenatge a la cançó que ha posat música a l’equip de bàsquet de la temporada passada. Especial atenció al bon gust del muntador quan en Basile encistella un triple al darrer segon del partit de la final de l’any passat de l’ACB. Gallina de piel.

Ho podeu veure aquí
4- ‘Who’s ta man’ – Elias feat Frans
L’arribada de l’Zlatan al Barça ens ha portat un fi estilista a l’atac culé i una banda sonora de luxe. Resulta que l’amic del nas gros i moviments de Taekwondo és un ídol a Suècia i per això li fan cançons. Ens va encantar des del primer dia d’aquest tema que va arribar als primers llocs de les llistes de vendes escandinaves. De nens cantants en podríem parlar un dia en un post per si sol: Joselito, Jordi, Lil Bow Wow i un llarg etceterà... però ara mateix el nostre referent és aquest Elias i la seva cançó que sembla ideal per fumar-se un porro amb els seus ritmes jamaicans.

Ho podeu veure aquí


3- ‘Aquest any sí’ – Dream Team
Recordar l’època del Dream Team no pot fer més que transportar-nos a bons moments. El Nuñez i el Cruyff discutint sobre porteres i pisos a Andorra, el Força Barça de l’Arús, l’estoy canshao del Romario, en Canut locutant Rumariu da Souza als partits de TV3... bones èpoques, sens dubte. Un dels moments més màgics d’aquells anys va arribar després de la seva primera lliga. El Barça va arrasar a la classificació d’aquell any després de mitjà decada veient com l’equip de Mordor guanyava la competició. Per celebrar-ho, als jugadors blaugrana no se’ls va acudir res més original que editar un vinil (els de La Escuela Moderna, n’estarien orgullosos) amb dues cançons cantades per Bakero, Beguiristain, Eusebio, Alexanco, Laudrup i Koeman. Rumors apunten a que un membre de la redacció se’l va comprar i l’ha perdut. Un clàssic.

Ho podeu veure aquí


2- ‘Viva la Vida’ – Coldplay
Quan semblava que no podíem més que renegar de Chris Martin i companyia, van i ens obsequien amb la cançó del triplet. Per nosaltres els Coldplay no serien el que diem un grup de referència, però resulta que sí que ho són per en Guardiola, que es dedicava a posar aquesta cançó a l’autobús que portava als jugadors des de l’hotel fins a l’estadi i això va convertir a ‘Viva la vida’ en l’himne de la gloriosa temporada passada. Després els britànics van ser una mica rancis i no van voler posar-se la samarreta al concert (concert per dir algo, que resulta que no se sentia res) que van fer a l’Estadi Olímpic. Això sí, van concedir una petita audiència a en Guardiola al backstage.

Ho podeu veure aquí
1- ‘Jo porto al barça dins del meu cor’ – Jofre Bardagí i amics
Si abans parlàvem del Dream Team d’en Cruyff ara toca parlar d’un altre tipus d’equip de somni, un de musical. La història de la música ha donat un grapat de super-bandes formades per membre de grans grups, el més recent l’experiment de Monsters Of Folk, que ens encanta per cert, o el més conegut, l’històric The Traveling Wilburys. Doncs aquesta super-banda no desmereix tals llegendes de la música: Beth Rodergas, Miquel Abras, Joan Masdeu, Marc Ros (de Sidonie), Titot, el cantant d’ulleres de pasta i melena hortera de Gertrudis i Josep Thio. Tot aquest equip d’insomni capitanejat pel gran Jorfre Bardagi. Tanta infausta figura junta només podien fer art, i sí està relacionat amb el Barça ja ni t’explico. Nosaltres també us portem al cor, amics.

Ho podeu veure aquí