3 de des. 2009

RECORDANT MARC GRAU

Les darreres setmanes  hem assistit a un petit revival de l’època del Rock Català. Primer va ser el documental, molt crític amb aquell moviment, "The new catalan song", presentat a l’In-Edit i amb Quico Pi de la Serra i Enric Montefusco dels Standstill com a protagonistes. Després va arribar el disc d’homenatge als Umpah-pah, on han participat bandes com Love of Lesbian, Egon Soda, Mazoni, Mishima o Refree. Des del Gent Normal no farem bandera d’aquella època però si que ens permetem el luxe de reivindicar-ne les coses bones, entre elles bandes com els ja mencionats Umpah-pah o Els Pets, el grup que millor ha evolucionat amb el temps en aquest país. I és clar, un nom que els unia: Marc Grau. 10 anys després de la seva mort, el proper 26 de gener rebrà un merescut homenatge. Dins del post en trobareu més detalls.

Marc Grau, va ser un músic polifacètic que serà recordat com una part protagonista d’aquell moviment. Guitarrista acompanyant de Jaume Sisa o Els Pets i membre de El Último de la Fila durant deu anys, Grau va produir els grups més importants del que coneixem com a Rock Català: Sopa de Cabra, Bars, Lax’n’Busto o Umpah-pah. Un càncer se’l va endur l’any 1999 i ha arribat el moment, deu anys després, que la gent amb la que va treballar i viure la música li dediquin l’homenatge que mereix en la història de la música catalana.

Serà el 26 de gener a la sala Bikini de Barcelona i diverses bandes –fins a 12- aniran passant per l’escenari per tocar un parell de cançons. A dia d’avui encara no tenim el cartell complet, però si que podem avançar que estarà presentat per Santi Millan. Tot i això, investigant per la xarxa hem pogut veure com Quimi Portet ja ho té posat a l’agenda de concerts i en Gerard Quintana ha declarat en una recent entrevista que assistirà properament a l’homenatge a un músic. Seguirem informant, però de moment, podeu anar visitant aquest web per anar coneixent detalls.