19 de des. 2009

L'STREET ART TAMBÉ S'EXPOSA

Hi ha qui a dia d'avui encara pensa que l'street art no és més que el germà petit de l'art, entès en majúscules i amb llums de neó si cal. Ordenances de civisme a part, Barcelona ha comptat des de fa anys amb una posició destacada en el mapa de l'street art internacional, tot i que encara es troba a anys llum de ciutats com Nova York, París o Londres. La Iguapop Gallery exposa entre quatre parets les obres d'alguns dels artistes més destacats.

Es tracta de les obres del col·leccionista Eduardo Kreisler, que aprofita per presentar i posar en venda una part destacada de la seva col·lecció d'street art particular.

Des de mitjans dels anys 90 i fins l'any 2006, Barcelona va viure una explosió que la va convertir en un referent mundial d'street art. La ciutat es va convertir en punt de trobada per artistes d'arreu del món i molts dels carrers estaven coberts amb obres de grans com Freaklüb, Obey, Faile o Bansky.

Tot va canviar amb la polèmica ordenança de civisme que criminalitzava el graffiti, situant-lo al mateix nivell que el botellón, patinar en skate, el top manta, la prostitució o orinar en públic.

En els darrers anys, el graffiti ha ampliat el seu llenguatge i ha començat a despertar interès i acceptació fins i tot a nivell institucional, amb l'aparició de diverses galeries a la ciutat que promouen les obres dels artistes urbans.

La mostra "Post. Col·lecció Kreisler de post-graffiti" suposa una oportunitat de luxe per veure per primera vegada a la ciutat alguns dels artistes més innovadors i destacats del street art. Encara queda molt per fer, però potser algun dia les parets dels carrers tornin a ser la tela on aquests artistas puguin continuar interpretant la realitat.