4 de des. 2009

LOOKING FOR ERIC

LOOKING FOR ERIC
Director: Ken Loach
Any: 2009
Gènere: Drama/Comèdia
Ens fem grans, és una màxima irrefutable, cada dia que passa guanyem i perdem coses, el preu de la victoria o la derrota depèn d'un mateix. Però mai és tard per recuperar el rumb i dirigir-se cap aquella finalitat única, la felicitat. Ho diu Cantona.

Alguna gent a d'anar al psicoanalista, altre tira de llibres d'auto ajuda, o sempre quedaran els clàssics vicis: prozak, ballantines i drogamina. Tot és fugir o trobar-se. A Looking for Eric trobem una mica de tot això, un retrat de la crisis i l'aïllament de la maduresa mal portada que mira de costat.

Eric Bishop (Steve Evets) és un carter d'uns 50 anys de Manchester, en plena caiguda lliure, però quan s'estabella, qui l'ajuda a aixecar-se és el magnífic Eric Cantona (el mític davanter francès dels 90 que jugava al Manchester Utd.), el seu heroi. Cantona tira de psicòleg/filósof i mitjançant grans frases com "els records més bonics, són els més difícils de superar" ajuda a l'altre Eric a afrontar la seva vida i ser-ne l'actor principal.

Ken Loach és manté fidel a si mateix, potser perd força amb el contingut, però no en la idea, i torna a dirigir una pel·lícula de realitat social britànica, sempre al costat de l'obrer, ensenyant-nos a reflexionar i aprendre amb les seves misèries diàries, i a riure i gaudir de les coses bones de la vida.

Idees com la confiança, solidaritat, la força del grup, la família i la resta de valors tòpics, són presents en aquesta pel·lícula. És entretinguda i de bon ritme, amb un gran final i un excepcional Eric Cantona, però molt, molt i molt (he dit molt?) obvia. Que sigui tan previsible no desmereix el film, però mata l'encant de la posada en escena i la converteix en una més.

És curiós que Loach utilitzi el futbol (passión de multitudes) i un dels jugadors més controvertits del seu moment, com a exemples vitals. Lluita, entrega i coratge per seguir avançant.

A part de la peculiaritat d'un Cantona pròxim i benvolent, Looking for Eric es queda en un altre relat social en prisma esportiu de la desgracia diària. Per sort la vida va més enllà de 90 minuts.


Gènere: Drama/Comèdia
Nacionalitat: Regne Unit
Any: 2009
Duració: 116 min
Director:Ken Loach
Guió: Paul Laverty
Actors: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop,
Gerard Keams, Stefan Gumbs

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa

3 comentaris:

JG ha dit...

Veig que ja ets definitivament fan de fer epitets per acabar el text eh! xD

JoanXa ha dit...

Es que se que t'agraden!

Anònim ha dit...

Jo l'he vist i està molt b! (ruth)