11 de des. 2009

L'INDIE CATALÀ NO PARA

Avui ha arribat a les redaccions de tots els mitjans del país un teletip de l’agència EFE sobre Maria Coma, 50% d’U_mä i que actualment es troba en una frenètica gira de presentacions del que és el seu disc de debut: Linòleum (Amniòtic Records, 09). Ahir mateix omplia l’Heliogabal en un dels dies de més competència cultural que es recorden a Barcelona, amb el Primavera Club i la presentació del disc conjunt de Nadales d’Anímic i El Petit de Cal Eril. D’altra banda, aquest dissabte, el col•lectiu Nova Escena es presenta a Tarragona amb La Banda Municipal del Polo Norte, La Sentina, Samitier i el Equipo Plastidecor.

El disc de Maria Coma té bastant enfrontat a la nostra redacció entre fans i no fans, però el fet és que la seva aparició és tota una sorpresa en forma de bon gust i originalitat... i els que n’eren detractors cada dia que passa ho són menys. Per cert, ho hem de dir, el seu primer senzill, “Gat”, ens encanta, i la seva veu ens recorda moltíssim a la de Mai Meneses de Nena Daconte.
Pels que estigueu a Barcelona i no hagueu comprat l’abono del Primavera Club, passar per l’Heliogàbal de Gràcia a veure el segon dia seguit de la Maria al conegut bar gracienc és una opció altament recomanable. Segons ha explicat la cantant i pianista via twitter, encara queden 40 entrades per poder assistir-hi.

I per demà, doncs si no us queda lluny podeu passar-vos per la presentació en societat del col•lectiu Nova Escena, una plataforma creada amb la intenció de” difondre, promocionar i afavorir les col•laboracions entre els nous talents que viuen i toquen a Catalunya”, segons expliquen ells mateixos al seu web. Per aquest motiu, alguns dels valors més segurs de l’escena indie catalana seran a la Sala Zero de Tarragona per començar a moure el projecte. A la capital del Camp hi podrem escoltar a La Sentina, La Banda Municipal del Polo Norte (ens agrada molt el seu disc, per cert) i Samitier, la nova banda de l’Adrià Gonzàlez, antic cantant de l’Ana és un Koala. Per acabar d’amanir-ho tot, el Equipo Plastidecor.

Estem d’enhorabona, l’indie català es mou i no para. I això ens encanta.

2 comentaris:

Albert Lloreta ha dit...

en concert millora!

Carlos ha dit...

El disco de Maria Coma es espectacular! Alguien duda aun en la redacción? Y en directo me flipa aun mas! la vi en el Heliogabal hace poco y flipe un huevo! Vaya bateria de la ostia que lleva!