7 de des. 2009

LA JOVENTUT BALLA: TONIGHT FRANZ FERDINAND

Qui: Alex Kapranos, Nick McCarthy, Bob Hardy i Paul Thomson
On: Pavelló Olímpic de Badalona
Quan: dissabte 5 de desembre
Eurus: 34

N'hi ha que prefereixen el tennis al futbol, d' altres la dansa al teatre, o qui 'la vibra' amb els Montsters Trucks enlloc que amb la soporífera F1.
Difícilment hi ha un espectacle universal que agradi a tothom, però si tens un mínim de ritme al teu cos, amb els Franz Ferdinand difícilment podràs deixar de ballar, botar o com a mínim moure el cap com un colom.

"No You Girls", "Matinée", "Take me out", "Do you want to", "Michael", "Tell her tonight", "The Fallen"... el quartet de Glasgow ha confeccionat, amb l' ajuda del seu últim disc Tonight (Domino Records 2009), un directe on les cançons estan per sobre de la posada escènica, on els músics són els qui marquen el ritme del concert, les tornades són les plataformes que els eleven, i les projeccions són allò anecdòtic, que com la roba, vesteix també en aquest cas, a l' alçada de l' espectacle.

Potser el seu tercer disc no està al nivell dels dos primers i ens evoca al final d' una trilogia, però les seves intencions d' evolució son latents també en els seu directe, final electrònic inclòs. A la Gent Normal no ens importa que Alex Kapranos faci els solos de guitarra d' esquenes al públic, que el baixista no faci coros (tothom pot fer el hooligan) o que "This fire" sofreixi en excés per als puristes dels arreglos del directe. El concert va ser impecable, el cantant va interactuar en català i, malgrat que vam trobar a faltar cançons, (fins i tot del disc que ens presentàvem) vam gaudir amb les seves composicions i una versió que va deixar el pavelló del Badalona coll a dalt per aquelles bandes que es suposen a l' alçada dels de Glasgow en allò als que ells venien a jugar, fer ballar al jovent.

3 comentaris:

Edu ha dit...

Els teloneros van ser bons també! Uns hippies de NY (pero dels modernos).. Hand Clap Band Nosequé, amb dos noies molt maques.. Si senyor!

David ha dit...

Els teloneros fluixots fluixots, dos panderetes, molta gent i poc ganxo.
Franz Ferdinand impresionant!!

Anònim ha dit...

la primera part del concert de Franz brutal...la segona no em va triomfar tant i el final de concert no em va agradar... vaig trobar a faltar Bite Hard! els temes dels dos primers àlbums són els que més triomfen.En general pro un gran concert!