22 de des. 2009

TOP-5 MILLORS SÈRIES DE L'ANY

El 2009 ha sigut un any prolífic per la petita pantalla i les plataformes de descàrrega. Les cadenes han apostat fort per noves produccions i per estirar les que ja funcionen, els resultats han sigut dispars. En aquesta guerra per l'audiència les cinc millors sèries del 2009 són:

5.- GLEEL'aposta més atrevida de l'any, una comèdia musical ambientada en una coral d'institut. La FOX va arriscar i li ha sortit força bé.

4.- TRUE BLOODDesprés d'una primera temporada impactant, aquest any la sèrie ha patit pujades i baixades, però Jason Stackhouse és massa gran.

3.- BORED TO DEATHL'HBO ha apostat per la comèdia, però amb el seu segell: humor intel·ligent i sofisticat en mans de personatges molt terrenals.

2.- THE BIG BANG THEORYSheldon Cooper, no fa falta afegir res més. Bazinga! (Mua ha ha!)

1.- LOSTLa cinquena temporada ja ens queda lluny, sembla que hagi passat moltíssim, però sens dubte juntament amb la primera és la millor temporada de Jack i els seus.

El Gran Bluf.- FLASHFORWARDPrometia ser l'hereva de Lost, la nova sèrie de culte, però s'ha quedat en una muntanya russa argumental on els personatges no són creïbles i el guió s'ofega episodi rere episodi. Hauran de treballar molt per rescatar la sèrie de la cancel·lació.

Un bon any d'entreteniment, però res comparable amb el que ens espera el 2010. Un any que promet ser espectacular tot i patir la pèrdua irreparable de Lost. Per sort sempre ens quedarà reveure The Wire, la millor sèrie mai feta amb perdó dels Sopranos.

15 comentaris:

Christian ha dit...

per mi en aquest rànking falta Lie to me, sèrie que per mi estaria en posicions bastant altes. No puc dir res sobre la quarta de dexter, però per mi seria una altra sèrie molt bona.
això si, The Wire i Band of Brothers (HBO al poder) són per mi les dues millors sèries EVER :)

JoanXa ha dit...

Sense dubte the wire i band of brothers les millors!
Atents a The Pacific que apunta maneres.
L'HBO marca la diferència sempre.

Pau Vallvé ha dit...

La Millor sèrie és In Treatment!

Altres sèries bonissimes: Lost, West Wing, Weeds, Fringe, The Office, etc

Totalment d'acord amb el bluf de Flashforward!

JG ha dit...

The Office és brutal. Una sèrie de mirades, silencis i empatia. Llàstima que l'escriptor del post no hagi vist la darrera temporada :(

I sí, Band Of Brothers és la millor (mini)sèrie de la història i sempre ho serà, per sobre només queda LOST, es clar.

The Wire és una BACALA comparada amb LOST

JoanXa ha dit...

Llastima que algú no hagi vist the wire...JG

JG ha dit...

No em fa falta veure-ho per saber que és pitjor que LOST xD

JoanXa ha dit...

Senyores i senyors aquest és JG

WWW.MARKMARC.COM ha dit...

los soprano en 1r lloc fijo !

martí ha dit...

Gent! Serenitat! A tots –o a molts– ens agrada i ens té enganxats Lost, però cal calibrar bé el perquè i com està feta aquesta sèrie-droga: totes les energies les dedica a atrapar-nos i a fe de Déu que ho aconsegueix!, però és en detriment d'un guió i d'unes interpretacions molt qüestionables. És exactament del que van sobrades The Soprano i The Wire: d'enorme qualitat a nivell de trama, concepte i actors. Que no enganxen tant? Cert. Calité o addicció extrema? No cal que triem: es poden veure totes! Però hem de ser conscients dels mecanismes que utilitzen les sèries que ens empassem per no rebaixar la seva recepció crítica (un exemple personal vergonyós és que no puc deixar de veure True Blood tot i saber que fa aigües i pena per tots cantons...). Crec que és important saber-ho, acceptar les pròpies sordidese i al parlar-ne afinar més. Salut, viciosos!

Christian ha dit...

Doncs què voleu que us digui, a mi The Wire em va enganxar i moltíssim. Només cal a dir que les he vist moltes des de l'iPod perquè no volia perdre cap moment en que pogués devorar els capítols...
I de Lost a mi em sembla que el guió no està gens currat, és més, sembla que els guionistes hagin fet un "David Linch", és a dir, faig el que em surt dels collons, tingui sentit o no, però com que soc de culte segur que a moltíssima gent li mola i ho interpretaran de maneres ben diferents.
O sigui que totalment d'acord amb en Martí, i us ho diu una persona que ha vist les 5 de Lost i les 5 de The Wire.

mir* ha dit...

Jo crec que les primeres temporades de Lost sí que tenen un guió currat, però després de veure la 5a és cert que em vaig quedar amb el dubte de si m'estaven prenent el pèl.

En aquest top 5 hi falta la gran Gossip Girl!:)

JG ha dit...

Per favor Mir, no em pots dir que la tercera temporada no té guió... i la quarta? No faré spoilers, però pensa que, tal i com ha dit el mestre Lindelof, TOT ESTABA PENSAT des del principi, vaja, que el guió principal no està modificat. Això converteix la quarta (la cinquena és més discutible) en una obra mestra brutal

Muntsa ha dit...

Vols dir que tot estava pensat a Lost? Van haver d'allargar-la pq tingués més temporades,no? per fer-la arribar al 2010, no?

En fiiiin, jo tb he trobat a faltar Gossip Girl...XOXO

mir* ha dit...

JG, el que volia dir és que la 5a temporada de Lost és una bogeria i que sembla una broma ben gran, però de les anteriors temporades no tinc res a dir perquè sí, són brutals!

anna ha dit...

Eis!
De les 5 que dieu, només conec les dues primeres (Lost, i TBBT), però com que són les millors em quedo tranquila.

Jo hi afegiria "24", la sèrie més trepidant que he vist mai! Ja van per la 7a temporada, així que us hi heu d'enganxar ja!

Felicitats per la pàgina web, està molt bé!