18 de des. 2009

CRÒNICA PRIMAVERA CLUB · DIJOUS (VIDEO)

Amb el dijous, la cosa es va posar sèria. És quan vam descobrir que significava exactament aquesta nova formula de Primavera Club. Els dos primers concerts els varem haver de veure des de la llunyania. També varem descobrir que significava allò de "Aforament Complet". Tot i això, un bon inici i bons concerts.

Ben aviat estàvem a la Sala Monasterio per veure a Me And the bees, qui ja ens van agradar al Sant Feliu Fest o al Festigàbal, però aquest cop el grup de l'Esther & Co venien molt ben acompanyades i amb la, sobretot, recent incorporació de'n Carlotto (Half Foot Outside, Standstill) a les files del grup. Molt bon concert tot i no haver vist quasi res. A fora hi havia, segurament el cartell de "Complet".

A Furguson, tres quarts del mateix, arribar i quedar-se al fons de Sidecar intuint més que veient. També provinents del Sant Feliu Fest, el directe no va ser del tot esplèndid. Molt i molt bo, però no esplèndid. Això sí, espereu-vos que apunten alt.

En creuar la sala hi havia Za i la Jamboree en un estat acceptable, però no per casualitat. Amb dos concerts va ser més que suficient per entendre que o s'hi anava aviat o un es quedava a la porta tot contemplant el cartell d'aforament complet, o com a molt, podent entrar però quedant-se al final de la sala, o just darrera una columna, etc.
Lo de Za no té nom, és una aposta segura. Varen començar amb el "Buggamaistah" (com bé vam intuir), però aquest com van sorprendre amb l'entrada del guitarra, que va ser des de darrera de la sala fins pujar a l'escenari tot reptant i fent saltirons amb un plat a cada mà.
I això: impressionants, com sempre.

Allà mateix ens vam quedar a esperar i agafar lloc per Zs. Els de Brooklyn varen fer un concert de només dos temes, un de vint minuts i un altra d'un quart d'hora. I Déu ni do. Força gent va abandonar la sala a mig concert i és que la seva aposta és arriscada amb ganes. Aquí si que millor mireu el vídeo i imagineu-vos el concert.