13 de nov. 2009

ZOMBIELAND


Zombieland
Director: Ruben Fleischer
Any: 2009
Distribuidora: Sony Pictures

Els zombis tornen ha estar de moda, de fet sempre ho han estat. Des de que George Romero va donar ales a aquest gènere, la humanitat ha patit innumerables invasions de no morts, i aquests ho tornen a intentar amb força èxit a Zombieland.

El film el dirigeix Ruben Fleischer, que debuta en els llarg metratges. Per poder rodar aquesta pel·lícula, Fleischer ha picat molta pedra, diversos curt metratges i videoclips de baix pressupost, un documental sobre el Gumball rally i un reality col·locat a la MTV que li suposaria l'èxit, obrint-li les portes de la gran pantalla.

Amb Zombieland (guanyadora del premi del jurat a Sitges 09) trobem una road movie fresca, irònica, divertida i plena de bona acció, que en tot moment compleix amb el seu objectiu, entretenir. Visualment és impecable (sang i fetge!!!) amb un guió treballat i un ritme correcte (no és un videoclip de Michael Bay).

Jesse Eisenberg (Adventureland) interpreta a Columbus Ohio, un freak maniàtic a qui les seves inseguretats i normes (força gracioses i molt ben exemplificades) l'han fet sobreviure. En el seu viatge cap a casa es troba amb Tallahassee (Woody Harrelson), un psicòtic mata zombis, a qui li sobra amb escreix el que li falta a Ohio. Una estranya parella amb bona química de viatge.

A nivell argumental, la història no té masses secrets, una infecció, apareixen zombis i arriba un moment en que aquests superen en número als humans, que intenten seguir amb les seves vides amb més o menys fortuna. L'argument és una anècdota, però el punt interessant (a part dels zombis i les mil maneres de matar-los), és la crítica als "valors" del individualisme i la desconfiança, actituds molt presents en el dia a dia occidental.

Cal fer una menció especial al cameo de Bill Murray, enorme interpretant-se a ell mateix. Un dels millors còmics dels 80 i de l'actualitat, que sempre regala cinisme i valor a tot allò que fa.

S'haurà de veure l'evolució de Ruben Fleischer com a director, a veure si és capaç de mantenir aquest estil fresc i desenfadat que tan bé funciona a Zombieland.

Genere: Comèdia
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2009
Duració: 88 min
Director: Ruben Fleischer
Guió: Rhett Reese, Paul Wernick
Actors: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone,
Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa
Web de Ruben Fleischer
George A. Romero

1 comentari:

Christian ha dit...

L'haurem de veure doncs :)
Visca els zombis!!!

I els ninjes!!!