19 de nov. 2009

El mal rotllo a la tele


'Hi ha gent que té de pàgina d'inici el Financial Times, d'altres tenim Fórmula TV ' Sergi Pàmies.
Aquesta setmana la tele ha estat una mica mogudeta, sembla que la TDT i la multiplicació de canals posa nerviós a més d’un i això fa que es propicien fugues de cervells (per dir alguna cosa) d’una cadena a una altra. Per la mateixa raó, és a dir, la maleïda audiència, hem vist algunes escenes que més que gracioses ens han semblat entre vergonyoses i esgarrifoses. Estimat lector, és el moment de clickar a ‘Llegir més’.

La setmana passada el programa estrella de La Sexta, Sé lo que Hicisteis, va sofrir una doble traïció. D’una banda, Telecinco va fitxar a cop de talonari a Pilar Rubio, la seva reportera estrella de mirada profunda (també per dir alguna cosa). Segons diuen, a la cadena contenidor podrà desenvolupar les seves aptituds de presentadora i actriu. No tenim cap dubte que son aquests els únics i autèntics motius del seu fitxatge, des de Gent Normal li desitgem tota la sort del món, esperem que ho faci millor que quan la Patricia Conde marxa de vacances i que no sigui una ‘Cristiano Ronaldo’ de la vida.
D’altra banda, dos dies després d’aquest fet es va saber que Cristina Urgel, l’última incorporació al programa del canal de Roures, també marxava per incorporar-se al nou espai d’humor d’Arturo Valls a Cuatro. Apa, quasi mitja plantilla enlaire en una setmana, tot i això, no cal preocupar-se en excés. De noies guapes, simpàtiques i atrevides n’hi ha moltes, com de tot en aquesta professió, estem convençuts que ben aviat els de SLQH trobaran dues substitutes igual o més bones i a sobre amb uns honoraris molt més baixos.

La imatge esgarrifosa de la setmana ens la va oferir Tal cual lo contamos, un programa que habitualment no mirem perquè el fan a la mateixa hora que Salváme i és clar, comparat amb aquest sembla la retransmissió de la Missa del Gall. Així que fent un innocent i casual zapping ens vam trobar a Torito (sí, aquell reporter de rastes del Vitamina N) pujat dalt la taula del Tal Cual disfressat de Beyoncé en el videoclip de Single Ladies, però ballant-lo la versió Paco, Paco . Massa. Massa de tot, fins i tot per nosaltres.

L’altre dia Andreu Buenafuente entrevistava a Alejandro Sanz en motiu de la publicació del seu darrer disc Paraíso Express(2009). Entre aquests dos personatges sempre hi havia hagut una química força especial, sobretot en l’época en que Sanz era un músic simpàtic i no una figura fosca que viu a Miami i té fills secrets. En aquesta última trobada s’hi notava un cert ambient enrarit, tant enrarit que de sobte va aparèixer Xavier Sardà. L’estat de Sardà, per dir-ho en una paraula, era accelerat i per dir-ho en un superlatiu, era acceleradíssim. Es pujava al sofà, feia tonteries, no deixava parlar a cap dels altres dos, no volia marxar, etc. Buenafuente, tot i que incòmode, semblava força satisfet amb la seva presència i va aprofitar per donar demostrar un cop més que és més llest que la fam. Segurament, o almenys això volem creure, Buenafuente es va assabentar de la visita de Sardà amb un marge de ben poques hores i tot i l’estranyesa de la situació va saber-hi veure la oportunitat de girar la truita i fer-ne morbo i per conseqüència: una audiència segura? Probablement no, les coses no anunciades no acostumen a ser les més vistes. El que sí va aconseguir l’Andreu és que els pocs que el veiem en parléssim al dia següent a la feina i amb els amics i així de boca en boca. Ara tothom sap que en Sardà es va passar pel plató de Buenafuente i que l’Andreu va quedar la mar de bé perquè va saber se més humil i mantenir la seva postura d’aprenent, tot i que, clarament ja no ho és. El millor de la nit fou la frase final de Buenafuente: ‘Sardà, si pasas por el polígono y vez luz, entras que estaremos dentro’.